"אמא, אבא לא מסכים לי‼️"
- מיכל קליין-נגר
- 11 במרץ 2024
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 26 במרץ 2024
התופעה שילד מתלונן על הורה בפני ההורה השני היא תופעה מוכרת גם בבתים בהם ההורים יחד, ובטח ובטח בבתים של הורים שהתגרשו. הורים נוטים לפעול באסטרטגיות פעולה שונות, לעיתים לא עקביות, וחשוב להיות מודעים למסרים העוברים הן לילדים והן להורה האחר.
כאשר ילד מתלונן על ההורה האחר, חשוב להקשיב לו.
יחד עם זאת, גם התמסרות יתר במקום הזה כאשר ילד מרגיש שההורה מגיב, מתעניין, מביע דעה, שואל שאלות חוקרות, לעיתים מתעצבן או עושה פרצופים המעידים על חוסר שביעות רצון ובמילה כוללת מופעל, תוביל לכך שהוא ימשיך לייצר עוד ועוד מצבים כאלה שדרכם הוא מקבל תשומת לב רבה.
כאשר הורה מצדיק את ההורה האחר ומסביר מדוע פעל כך מתוך רצון "ליישר קו" או לגבות אותו, ילד חש שאין לו מקום, שלא מבינים אותו, שכולם נגדו...
כאשר מדובר במערכת יחסים שאנחנו לא מעורבים בה (בין ילד להורה אחר), אין לנו חלק בה.
אם אנו מנסים לפתור את הקשיים מעל ראשם של הילדים, אנחנו מייצרים עבורם תלות ולא מאפשרים להם להתמודד... בנוסף, אנו עלולים להתעמת עם ההורה האחר שיש לו את הדרך שלו להתנהל.
מה שניתן וחשוב לעשות הוא לעודד את הילד/ה לפנות למי שהקושי מולו ולשתף אותו, כלומר לעודד תקשורת ישירה. כאשר ילד לומד להיות פעיל בתוך מערכות היחסים שלו ולתקשר את התחושות שלו, הוא לוקח עליהן אחריות והמיומנות הזו לא תתאפשר אם עושים זאת עבורו.
ומעבר לכך, לעיתים היחסים עם ההורה האחר נפיצים גם כך וכל עניין כזה עלול להתפרש כביקורת וכחציית גבולות...
אז לטובת כולם, כדאי להקשיב (ללא נקיטת עמדה) ולזכור שילדים מביעים את נקודת מבטם הסובייקטיבית בלבד ולכוון לתקשורת ישירה מול מי שהקושי מולו.
תקשורת ישירה ללא מתווכים וללא פיתוח תלות באחרים היא מיומנות לחיים שאם ילדים ילמדו אותה בבית הם יוכלו להשתמש בה גם במערכות היחסים שלהם מחוץ לבית.
אם את/ה מרגיש/ה מופעל/ת ע"י הילד/ה שלך וזה גורם לך לתחושת חוסר אונים,
מוזמנ/ת למלא פרטים כאן בתחתית הדף, ונבדוק כיצד אוכל לתת לך מענה.

מסכימה איתך! כל כך נכון ומדויק
להיות מתואמים מסונכרנים מול הילדים זה סופר חשוב!!! והתמזל מזלם של ההורים שבאים אלייך לליווי על מנת להבין זאת 🤩
ההכוונה הזאת שלך חשובה ומשמעותית בהשלכות להמשך.
מדוייק
תודה רבה על המידע המעולה